Uw bouwtekening met een CAD-printer laten afdrukken?

Bouwtekeningen print u het best met een CAD-printer. Een CAD-printer is speciaal ontworpen om technische tekeningen, zoals bouwtekeningen, professioneel en nauwkeurig af te drukken. Bij Bouwtekeningen.nl drukt u eenvoudig uw CAD-prints af in het formaat van uw keuze. Bestelt u op werkdagen voor 17.00 uur? Dan heeft u het waarschijnlijk de volgende dag al in huis!

Vóór 17.00 uur besteld, dezelfde werkdag nog verzonden!

Wat is een CAD-printer?

CAD staat voor computer-aided design, oftewel computerondersteund ontwerp. Met CAD-software kunnen ontwerpers, ingenieurs en architecten nauwkeurige digitale tekeningen van hun producten maken. Omdat deze tekeningen vaak veel details en complexe structuren bevatten, zijn er zeer geavanceerde printers nodig om ze af te drukken. Deze geavanceerde printers worden ook wel CAD-printers genoemd.

Voordelen van CAD-printers

CAD-printers beschikken over geavanceerde technologieën om hoogwaardige afdrukken te produceren. Of het nu gaat om een uitgestrekte bouwtekening van een groot gebouw, of een gedetailleerd ontwerp van een complexe machine: een CAD-printer maakt het mogelijk om deze tekeningen met grote precisie af te drukken. Hierdoor kunt u ook tekeningen op groot formaat printen. CAD-printers kunnen de kleinste details op grote schaal weergeven, waardoor alle aspecten van het ontwerp duidelijk zichtbaar zijn. Dit maakt CAD-printers ideaal voor het afdrukken van bouwtekeningen, waarbij de exacte afmetingen en schaalverhoudingen essentieel zijn voor het ontwerp.

Afmetingen voor de CAD-printer

Een CAD-printer maakt het mogelijk om tekeningen op groot formaat te printen. Meestal worden bouwtekeningen afgedrukt op A0-formaat, oftewel 841 x 1189 millimeter. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een groter formaat. Bij Bouwtekeningen.nl kunt u printen tot wel 5 meter lang! Ideaal voor zeer gedetailleerde bouwtekeningen. Wij hebben de volgende zeven standaard grootformaten beschikbaar:

  • A0 (841 x 1198 millimeter)

  • A0+ (914 x 1500 millimeter)

  • A0++ (914 x 2000 millimeter)

  • A0+++ (914 x 2500 millimeter)

  • A0+++ L (914 x 3000 millimeter)

  • A0+++ XL (914 x 4000 millimeter)

  • A0+++ XXL (914 x 5000 millimeter)

Haarscherpe prints met onze CAD-printer

Wilt u uw tekeningen haarscherp printen op groot formaat? Dat kan eenvoudig bij Bouwtekeningen.nl. In onze online module bieden we verschillende opties voor afdrukken met onze CAD-printer. Zo kunt u kiezen voor afdrukken op standaardpapier (80 gram), maar u kunt ook kiezen voor premium papier (100 gram), presentatiepapier (120 gram) of TYVEK®. Selecteer de gewenste kwaliteit en kies uit maar liefst 14 afmetingen, van A4 tot A0+++ XXL. Upload uw bouwtekening, maak uw keuzes en wij bezorgen uw CAD-prints snel en zorgvuldig.

Vóór 17.00 uur besteld, dezelfde werkdag nog verzonden!