Hoe groot is A0-formaat?

Als u regelmatig documenten laat afdrukken, dan bent u ongetwijfeld bekend met de term A0-formaat. Dit is de grootste standaardmaat die veel gebruikt wordt voor gedetailleerde documenten zoals bouwtekeningen. Ook wordt buitenreclame – zoals reclameborden en filmposters – vaak op A0-formaat afgedrukt. Bent u benieuwd hoe groot A0-formaat precies is? Lees hier dan alles over de afmetingen van A0.

Vóór 17.00 uur besteld, dezelfde werkdag nog verzonden!

Bouwtekeningen printen op A0-formaat

De standaardafmeting voor het drukken van bouwtekeningen is A0. Dit formaat is namelijk precies groot genoeg om alle details van een technische tekening nauwkeurig weer te geven, zodat de aannemer alle maten en de te gebruiken materialen goed kan overnemen. Het laten afdrukken van bouwtekeningen kan eenvoudig in onze online printshop. U kunt ze in zeven A0-formaten laten printen, tot wel 5 meter lang! Zo kunt u zelfs de meest uitgebreid gedetailleerde tekeningen duidelijk overbrengen op papier. Lees meer over het formaat A0 op onze pagina A0 printen.

Afmetingen van A0-formaat

Het formaat A0 maakt deel uit van de A-serie: een serie van gelijkvormige rechthoekige papierformaten. In deze serie is het eerstvolgende formaat qua oppervlakte steeds dubbel zo groot als het vorige. Hierbij is het A0-formaat het uitgangspunt. A0 heeft namelijk een afmeting van 841 x 1189 millimeter, wat bijna exact neerkomt op een oppervlakte van één vierkante meter. Wanneer je dit formaat dubbelvouwt, krijg je het A1-formaat. Vouw je dit nogmaals dubbel, dan krijg je het A2-formaat, en ga zo maar door. Op basis van deze verhoudingen past A4-formaat wel 16 keer in het A0-formaat. Alle papierformaten binnen de A-serie hebben dus dezelfde verhouding, wat handig is wanneer u uw ontwerpen wilt schalen naar andere formaten.